Fırında Tereyağlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Fırında Tereyağlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tereyağlı Mantar

Mantar, içerdiği vitamin, mineral ve protein açısından oldukça zengin bir besin maddesidir.

Üstelik et ile aynı değerde protein yapısına sahiptir. Bu nedenle, haftada en az bir defa mantar tüketilmesi sağlık açısından oldukça faydalıdır. Mantar, çeşitli pişirme yöntemleriyle hazırlanabilir. İsteğe göre fırında, tavada sote olarak, fırında tavuk ve patates ile birlikte gibi pek çok pişirme seçeneği bulunmaktadır. Mantarın kendine has güzel kokusu ve tadı, birçok kişiyi cezbetmektedir. Mantar, büyük küçük herkesin severek tükettiği bir besin maddesidir. Tereyağı ile yapılmış mantar ise çok daha lezzetlidir. Yapımı oldukça kolay ve pratik olan fırında tereyağlı mantarı mutlaka denemelisiniz. Mantar, hem çok sağlıklı hem de besleyici bir öğün olarak gün içerisinde tüketilebilir. Bu arada, fırında tereyağlı mantara en güzel yakışan peynir ise kaşar peyniridir. Kaşar peyniri mantarın üzerinde eridiğinde hem gözünüze hem de damak zevkinize hitap edecektir. Ayrıca, fırında tereyağlı mantar, meze olarak tüketildiği gibi, aynı zamanda makarnanın ve et yemeklerinin yanında da çok yakışmaktadır.

Fırında Tereyağlı Mantar İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 400 gram kültür mantarı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeterli miktarda tuz ve karabiber
  • 1 su bardağı taze kaşar rendesi

Fırında Tereyağlı Mantar Nasıl Yapılır?

İlk önce fırını 180 dereceye ayarlayalım ve ısınması için bırakalım. Daha sonra, mantarları bir kabın içerisine alalım ve üzerine yarım limon suyunu sıkarak 15 dakika bekletelim. Bu işlem, mantarın daha beyaz olmasını ve iyi yıkanmasını sağlar. Yıkama işleminin ardından mantarların orta saplarını çıkaralım ve tepsiye dizelim. Dizilen mantarların üzerine tuz ve karabiber ekleyerek lezzetlendirelim. Oda sıcaklığındaki tereyağını tepsideki mantarlara eşit miktarda paylaştıralım. Isıttığımız fırında hazırladığımız mantarları yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar pişirelim. Daha sonra mantarları fırından alalım ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini eşit oranlarda paylaştıralım. Yeniden fırının içerisine koyalım ve kaşar peynirleri eriyinceye kadar fırınlayalım. Kaşar peyniri eridikten sonra tereyağlı mantarı sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Zevahir

23 Temmuz 2024 Salı

Fırında tereyağlı mantarı yaparken, mantarların beyaz kalması için limon suyu kullanmak gerçekten işe yarıyor mu? Ayrıca, kaşar peynirini eritirken mantarların fazla pişip kurumasını nasıl önleyebilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Sevgili Zevahir,

Mantarların beyaz kalması için limon suyu kullanmak gerçekten etkili bir yöntemdir. Limon suyu, mantarların oksidasyonunu yavaşlatarak kararmalarını önler. Bu şekilde mantarlar daha taze ve beyaz görünecektir.

Kaşar peynirini eritirken mantarların fazla pişip kurumasını önlemek için fırını önceden ısıtmak ve yüksek ısıda kısa süre pişirmek iyi bir çözüm olabilir. Ayrıca, mantarları fırına koymadan önce hafifçe sotelemek de pişme sürelerini kısaltarak kurumasını engelleyebilir. Fırında pişirme süresi boyunca mantarları sık sık kontrol ederek de istenilen yumuşaklıkta kalmalarını sağlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni