Fırında Tereyağlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Tereyağlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tereyağlı Mantar, mantar içermiş olduğu vitamin, mineral ve protein açısından en zengin olan besin maddesidir. Ayrıca et ile aynı eş değerde protein yapısına sahiptir. Bunun için haftada en az bir defa mantar tüketilmesi sağlık açısından oldukça faydalıdır. Mantar pek çok seçenekte yapılmaktadır. İsteğe göre fırında, tavada sote olarak, fırında tavuk ve patates ile gibi pek çok pişirme seçeneği bulunmaktadır. Mantarın kendisine o haz güzel kokusu ve tadı herkesi cezbetmektedir. Mantar büyük küçük her kişinin en çok severek ve bayılarak yediği besin maddesinin başında gelmektedir. Bir de tereyağı ile mantar yapıldığında çok daha lezzetli olmaktadır. Yapımı oldukça kolay ve pratik olarak hazırlanan fırında mantarı mutlaka denemelisiniz. Mantar hem çok sağlıklı hem de besleyici bir öğün olarak gün içerisinde tüketilebilir. Bu arada fırında tereyağlı mantara en güzel yakışan peynir ise kaşar peyniridir. Kaşar peyniri mantarın üzerinde eridiği zaman hem gözünüze hem de damak zevkinize hitap edecektir. Ayrıca fırında tereyağlı mantar meze olarak tüketildiği gibi, aynı zamanda makarnanın ve et yemeklerinin yanında çok yakışmaktadır.

Fırında Tereyağlı Mantar İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • 400 gram kültür mantarı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeterli miktarda tuz ve karabiber
  • 1 su bardağı taze kaşar rendesi
Fırında Tereyağlı Mantarın Nasıl Yapılır?

İlk önce fırını 180 dereceye ayarlayalım, ısınması için bırakalım. Daha sonra mantarları bir kabın içerisine ıslatalım ve üzerine yarım limon suyunu sıkarak 15 dakika bekletelim. Bu işlem mantarın daha beyaz olmasını ve iyi yıkanmasını sağlamaktadır. Yıkama işleminin ardından mantarların orta saplarını alalım ve tepsiye dizelim. Dizilen mantarların üzerine tuz ve karabiber ekleyerek lezzetlenmesini sağlayalım. Oda sıcaklığındaki tereyağını tepsideki mantarlara aynı miktarlarda paylaştıralım. Isıttığımız fırında hazırladığımız mantarları yaklaşık olarak 10 ile 15 dakika kadar pişirelim. Daha sonra mantarları fırından alalım ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini eşit oranlarda paylaştıralım. Yeniden fırının içerisine koyalım ve kaşar peynirleri eriyinceye kadar fırınlayalım. Kaşar peyniri eridikten sonra tereyağlı mantarı sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Fırında Tereyağlı Mantar Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Tereyağlı Krema Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Krema Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tereyağı Kaç Kalori?

Tereyağı Kaç Kalori?

Güncel

Tereyağlı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri