Tereyağlı Fındıklı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Tereyağlı Fındıklı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Fındıklı Kurabiye

Tereyağı, yağ çeşitleri arasında en sağlıklı ve lezzetli olanlardan biridir. Kurabiyelerin hem tadını hem de kıvamını güzelleştirir ve pişerken etrafa mis gibi kokular yayar. Kurabiye yaparken margarin de kullanabilirsiniz, ancak kurabiyelerin yumuşak olmasını istemiyorsanız tereyağını tercih etmelisiniz. Tereyağlı, ağızda dağılan kurabiyeler yapmak istiyorsanız, kullanacağınız her bir malzemenin oda sıcaklığında olmasına ve verilen ölçüleri tam olarak kullanmaya dikkat etmelisiniz.

Görünümü ile iştah kabartan ve lezzetli kurabiyeler yapabilmek için bazı kurallara uymanız gerekir. Bu kurallara uyduğunuz takdirde oldukça lezzetli kurabiyeler yapıp ağız tadıyla yiyebilirsiniz. İşte sizler için tam kıvamında, lezzetli mi lezzetli bir kurabiye tarifi. Tereyağlı fındıklı kurabiyeyi, bayan oturmalarında, canınız kurabiye istediğinde ya da kahvenin yanında atıştırmalık olarak tercih edebilirsiniz. Bu tarif, kolay ve pratiktir, kurabiye tarifleri listenizde yer alacağına eminim. Paylaştığım bu lezzetli kurabiye tarifini, dilerseniz kurabiye kalıplarıyla çeşitli şekiller verip servis tabaklarını süsleyebilir veya elinizle kendiniz şekil verebilirsiniz. Kolay gelsin.

Tereyağlı Fındıklı Kurabiye Malzemeleri

  • 300 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker veya pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık

Tereyağlı Fındıklı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Öncelikle, 2 adet yumurtanın bir tanesinin beyazını bir kabın içerisine kurabiyelerin yüzüne sürmek için ayırın. Geniş bir kabın içerisine yumurta, yoğurt, tereyağı ve toz şekeri ilave edip elinizle biraz karıştırın. Ardından, un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bez ile kapatıp yaklaşık 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

Kurabiye hamurunuz dinlendikten sonra, hamurdan portakal büyüklüğünde parça alıp merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın. Çeşitli şekillerde kurabiye kalıpları ile veya kalıplarınız yok ise çay bardağı ağzı ile hamurun üzerine hafifçe bastırarak parçalar çıkarın. Çıkardığınız parçaları ayırdığınız yumurta akına batırın ve ardından iri kıyılmış fındıklara bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Bütün hamurlar için aynı işlemi yaptıktan sonra, kurabiyelerin pişerken yayılmaması için fırın tepsisine dizdikten sonra yaklaşık 15 dakika daha dinlendirin.

Önceden ısıtılmış 160°C fırının orta rafında kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirin. Kurabiyeler piştikten sonra hemen fırından çıkarıp tepsiden soğuk bir tepsiye alın. Kurabiyeler biraz dinlendikten sonra servis tabaklarına alarak servis yapabilirsiniz. Geriye kalan kurabiyeleri cam kavanozlarda veya hava almayan metal kutularda muhafaza edebilir ve kurabiyelerin bayatlamaması için kabın içine 2 adet kesme şeker koyabilirsiniz. Tereyağlı fındıklı kurabiyeleriniz bu şekilde buzdolabında bir hafta kadar taze kalabilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tereyağlı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Evde Tereyağ Yapımı

Evde Tereyağ Yapımı

Tereyağlı Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağı Nasıl Yapılır?

Tereyağı Nasıl Yapılır?

Tereyağlı Tatlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Tatlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri