Tereyağlı Karides Tava Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tereyağlı Karides Tava Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Karides Tava, Sizlere bugün muhteşem bir lezzet harikası olan tereyağlı karides tavanın tarifini anlatacağım. Çoğunlukla balık severlerin hoşuna gidecek beğenerek tüketeceği bir lezzet olacağına eminim. Karidesin taze ve çok küçük olmamasına özen göstermeniz lazım. Karides küçük olursa temizlenmesi pişirilmesi zor olacağından biraz iri boy seçilmesine özen gösteriniz. Küçük boy karideste lezzet farkında olur onun içinde özen gösteriniz. Şimdi çok beğeniyle yiyeceğiniz tarife geçelim.

Tereyağlı Karides Tavanın malzemeleri
  • 700- 800 Gram taze jumbo boy karides
  • 4- 5 Diş soyulmuş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 4 Yemek kaşığı limon suyu
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir tutam taze ayıklanmış maydanoz
  • 3 Yemek kaşığı tereyağı
Süslemesi için
  • Roka ve maydanoz
Tereyağlı Karides Tava Nasıl Yapılır?

Karidesleri iyice çeşme suyunda ezmeden yıkayalım temizleyelim. Orta boy 4- 5 diş sarımsakları ince ince et tahtasında doğrayalım. Tereyağını yanmaz yapışmaz teflon tavada eritelim. İnce ince doğradığımız sarımsakları tereyağında soteliyelim. Suyunu iyicene süzdüğümüz jumbo karidesleri tuz, karabiber, pul biber, toz biberi ekleyip 5- 6 dakika kavurun. Eğer karidesleriniz ufak boy (Çim çim ise) 3- 4 dakika kavurmanız yeterlidir. Fazla kavurursanız kurutursunuz. Sonrasında bir tutam maydanozu ince ince kıyıp sotelediğiniz karidese ilave edip 15 saniye çeviriniz. Pişme işlemi tamamlandığında isteğe bağlı olarak roka ya da maydanozla süsleyiniz.

Afiyet olsun.

Tereyağlı Karides Tava Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Güncel

Tereyağlı Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tereyağlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri