Güveçte Tereyağlı Karides, diğer karides yemeklerine göre hem yapımı çok basit hem de oldukça lezzetli bir yemektir. Karidesin ucuz olduğu zamanlarda sık sık yapabileceğiniz ve sürekli yapmak isteyeceğiniz bir tariftir. Karides, birçok deniz mahsulüne göre daha az kalori ve daha az doymuş yağ içerir. Denizdeki nadide kabuklulardan biri olan karidesin pişirilmesi oldukça kolaydır. Karidesin görüntüsü nedeni ile birçok kişi bu lezzeti denemekten kaçınsa da, bir kez tattıklarında bu zamana kadar niçin denemediklerini düşünürler. Karides genellikle lüks restoranlarda sunulur ve oldukça pahalıdır. Ancak bu tarif ile evde az maliyetle harikalar yaratabilirsiniz. Güveçte Tereyağlı Karides İçin Gerekli Malzemeler
Güveçte Tereyağlı Karides Nasıl Yapılır? Bu tarife ilk önce karidesleri temizlemek ile başlayalım. Karidesin kabuğunu soymak için ilk önce karidesin baş kısmı ile gövde kısmını ayırın. Daha sonra karidesin ayaklarını koparın ve karidesin boğum boğum olan kısımlarından tutarak kabuklarını temizleyin. Karidesleri temizledikten sonra su ile güzelce yıkayın. Ardından sarımsakların kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin. Tereyağının 100 gramını derin bir tavada eritin. Tereyağını yakmamaya özen gösterin ve sarımsağı tereyağı ile kavurun. Kavrulan sarımsakların içine yıkadığınız karidesleri ekleyin ve kaşık yardımı ile karidesleri ezdirmeyecek şekilde karıştırın. Kavurma işlemini karidesler bembeyaz olana kadar devam edin. Daha sonra kırmızı pul biber ve naneyi ekleyin ve ocağın altını kapatın. Bu karidesli karışımı daha sonra güvece koyun. Güvecinizin büyüklüğünü yapacağınız miktara göre kendiniz belirleyebilirsiniz. Kalan tereyağını güvecin üzerine ekleyin. İsterseniz nane ve kırmızı pul biber az gelirse güvecin üzerinden de ekleyebilirsiniz. İşlemler bittikten sonra önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırında 15 dakika pişirin. Bu yemeği sevdiğiniz bir çorba ve bolca salata ile birlikte tüketebilirsiniz. Bilindiği gibi güveç yemekleri sıcak sıcak yenmektedir. Bu yemeği de soğutmadan, dumanı üstünde yerken tereyağına ekmek batırarak yemenizi tavsiye ederim. Ekstra Bilgiler ve İpuçları Güveçte Tereyağlı Karides yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır:
Güveçte Tereyağlı Karides servise hazır. Afiyet olsun. |
Songur
13 Temmuz 2024 CumartesiKarides temizlerken zorlanıyorum ve bunun daha kolay bir yolu var mı? Sarımsakları ince ince doğramak yerine ezerek koysak olur mu? Tereyağı kullanmazsak, farklı bir yağ kullanabilir miyiz ve aynı lezzeti elde eder miyiz?
Cevap yazAdmin
13 Temmuz 2024 CumartesiSongur, karides temizlerken zorlanman oldukça normal. Daha kolay bir yol olarak, karidesin sırt kısmını ortadan ikiye kesip içindeki siyah damarı çıkarmanı öneririm. Bu yöntemle işin daha hızlı ve pratik olabilir. Sarımsakları ezerek kullanmak da gayet iyi bir seçenek, lezzetini korur. Tereyağı yerine zeytinyağı veya hindistancevizi yağı kullanabilirsin, fakat aynı lezzeti elde edemeyebilirsin. Tereyağı, yemeğe özel bir aroma katıyor. Yine de, farklı yağlarla yeni tatlar keşfetmek güzel bir deneyim olabilir.