Tereyağlı Mantar Kavurması Tereyağlı Mantar Kavurma, Kendine has özel bir tada sahip olan mantar, yemek, kavurma veya garnitür olarak her mevsim sofralarda yerini alan bir sebzedir. Besleyici özellikleri bakımından oldukça önemli bir sebze olan mantarı alırken lezzetinin daha da çok olması açısından beyaz renkli olanlarını tercih etmelisiniz. Oldukça lezzetli olan mantarın buzdolabınızda taze olarak durmasını istiyorsanız kağıt torba içerisinde muhafaza edebilirsiniz. Mantarların en lezzetli olan kısımları zarlarının alt kısmında yer alan yüzeyleridir. Bu kısım kendine özgü bir kokuya sahiptir. Bu nedenle bu harika lezzeti olan bitkinin kabuklarının sorulmasına gerek yoktur. Harika bir lezzete sahip olan mantarları temizlerken, önce saplarından ayırmalı daha sonra saplarında bulunan ve toprağa değer kısımları kesilip atılmalıdır. Mantarlar derin bir kabın içerisinde bol su ile hızlı bir şekilde yıkanmalı kesinlikle suda bekletilmemelidir. Aksi halde suyu çekecek ve tadı değişecektir.
Mantar kavurma için tercih edilebilecek en ideal tencere yada tavalar teflon kaplamalı kaplardır. Mantar kavurma yaparken kesinlikle alüminyum ya da bakır tavalar kullanmayın. Aksi takdirde toksit maddelerinin oluşumuna olanak sağlamış olursunuz. Mantar kavurma yapılırken mantarların suyunu bırakmaması hem de kararmadan pişmesi için tavanın kapağı açık kalmalıdır. Mantar kavurmanın püf noktaları hakkında bilgi verdikten sonra sizlerle mantarın kendisine en çok yakışacak olan tereyağı ile kavurmasının tarifini paylaştım. Bugünde kahvaltıda farklı bir şeyler yemek istiyorsanız sizler için önerim tereyağlı mantar kavurma olacak. İçerisine katacağınız soğan ve sarımsak ile birleşince mükemmel bir lezzet şöleni ortaya çıkıyor. Malzemeler: - 1 paket mantar
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet taze kırmızı biber
- 3 adet domates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım demet maydanoz
Tereyağlı mantar kavurma yapılışı:
Öncelikle mantarları bol su ile iyice yıkayıp bir süzgecin üzerine alarak suyunun süzülmesini bekleyin. Bu arada soğan ve sarımsakların kabuğunu soyduktan sonra kesme tahtasının üzerine ince ince kıyın. Ardından kırmızı biberleri ve domatesleri de arzu ettiğiniz gibi doğrayıp hazır ettikten sonra geniş bir teflon tavanın içerisine tereyağını katıp ocağın altını kısık ateşte yakarak tereyağını eritin. Tereyağ eridikten sonra tavanın içerisine doğranmış olduğunu soğan sarımsak ve kırmızı biberleri ilave edip hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar kavrulurken bu arada mantarları kuşbaşı şekilde doğradıktan sonra tavanın içerisine ilave edip tavanın kapağı açık olacak şekilde arada bir karıştırarak mantarları kavurun. Mantarlar suyunu bıraktıklarında doğradığınız domatesleri de üzerine ilave edip mantarlar bıraktıkları suyu çektiklerinde tavaya son olarak tuz, karabiber ve ince ince kıyılmış olduğumuz maydanozları da katıp karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve tereyağlı mantar kavurmanızı sıcak olarak servis edin. Afiyetle yemeniz dileğiyle... Son Güncelleme : 01.12.2018 01:41:11 Tereyağlı Mantar Kavurması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Tereyağlı Mantar Kavurması" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | 1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar | 1 kg tereyağı kaç litre sütten çıkar, tereyağı hayvansal bir besindir. tereyağı A, E, D vitamini ve proteini açısından çok zengindir. Tereyağı kalsiyum, fosfor, ve demir içerir. hayvanın beslenme açısından rengi sarı yada beyaz olabilmektedir. İnek,... |  | Rüyada Tereyağı Görmek | Rüyada tereyağı görmek, hayırlı rüyalar arasında yer alır. Görülen tereyağı faydalı ilme, hayırlı iş ile uğraşmaya, sağlam bir bedene ve namus timsali kadına yorum edilir. Rüyada görülen tereyağı hayırlı işler yaparken elde edilen paranın büyük işler... |  | Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori | Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori, sahanda tereyağlı yumurta özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmeyen ve göz bebeği olan, büyük küçük herkesin severek tükettiği bir pişirme tekniğidir. Sahana koyduğunuz bol tere yağını erittikten sonra üzerine kırıla... |  | Tereyağlı Tatlı Kurabiye | Tereyağlı Tatlı Kurabiye, tereyağ hem yemeklerde, hem de hamur işlerine katılarak yapıldığı zaman daha ayrı bir lezzet katmaktadır. Yapılan yemekler, pastalar, kurabiyeler ve hamur işleri tereyağ ile bambaşka bir tat sunmaktadır. Çoğunlukla kurabiyel... |  | Yayık Tereyağı | Yayık Tereyağı; inek, koyun, keçi ve manda gibi süt veren hayvanlardan elde edilen sütlerin dinlendirilerek olgunlaştırılmaları ve yayık dediğimiz özel bir kapta çalkalanarak veya özel makinelerde, yağ moleküllerinin bir araya gelmeleri ile elde edil... |  | Keçi Tereyağı | Keçi tereyağı, oldukça faydalı besin değeri yüksek yağlar arasında yer almaktadır. Çünkü keçi sütü anne sütünün kalsiyum değerinin dört katı olarak bilinir. Keçi sütü de aynı inеk sütü gibi içilebilir ve ѕüt olarak tüketilebilme özelliğin... |  | Tuzlu Tereyağı | Tuzlu Tereyağı, Tereyağı en doğal ve en çok tüketilen yağlar arasındadır. Genelde yağlı inek sütü ve koyun sütünden yapılır. Bunun yanı sıra sütü içilebilen diğer hayvanların sütlerinden de yapılır. Ama yörelere görea tereyağı yapımı değişir. Kimi yö... |  | Güveçte Tereyağlı Karides | Güveçte Tereyağlı Karides, bu tarif diğer karides yemeklerine göre hem yapımı çok basit hemde çok lezzetli bir yemektir. Karidesin ucuz olduğu zamanlarda sık sık yapmanızı ve sürekli yapmak isteyeceğiniz bir tariftir. Karides bir çok deniz mahsulüne ... |  | Tereyağlı Kahve | Tereyağlı kahve, kahve Türk toplumunun gelenekleri arasında yer alırken; pişirilmesi ustalık gerektirir. Herkes güzel kahve yapamaz. Kahve pişirmenin önemli kuralları vardır. İnce yönlerini öğrenip kahve pişirirsek mükemmel sonuçlar alırız. Günde 1 f... |  | Tereyağlı Makarna Kaç Kalori | Tereyağlı Makarna Kaç Kalori, Makarna, buğdaydan elde edilen bir gıda üründür. Bu nedenle de karbonhidrat içeriği yüksektir. 1 dilim ekmek 2-3 yemek kaşığı makarnaya denktir. Makarnanın kepekli yada yumurtalı tercih edilmesi doyuruculuğunu artırmak a... |  | Tereyağlı Elmalı Kurabiye | Tereyağlı Elmalı Kurabiye, Yağların içerisinde en sağlıklı ve doğal bir yağ olduğunu düşündüğüm ve mis gibi kokan tereyağının kurabiyelere kattığı lezzeti sevmeyen yoktur herhalde. Bence kurabiyelerde margarin yerine tereyağ kullanmak kurabiyeye benz... |  | Tereyağlı Fındıklı Kurabiye | Tereyağlı Fındıklı Kurabiye, Yağ çeşitleri arasında en sağlıklı ve tadı en güzel olan tereyağı, kurabiyenin hem tadını hemde kıvamını güzelleştirir ve kurabiyeler fırında pişerken etrafa mis gibi kokular yayılır. Kurabiye yaparken margarin de kullana... | | | 1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar | | Rüyada Tereyağı Görmek | | Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori | | Tereyağlı Tatlı Kurabiye | | Yayık Tereyağı | | Keçi Tereyağı | | Tuzlu Tereyağı | | Güveçte Tereyağlı Karides | | Tereyağlı Kahve | | Tereyağlı Makarna Kaç Kalori | | Tereyağlı Elmalı Kurabiye | | Tereyağlı Fındıklı Kurabiye | | Tereyağlı Mantar Kavurması | | Fırında Tereyağlı Mantar | | Tereyağlı Makarna Sosu | | Tereyağlı Makarna | | Tereyağlı Un Kurabiyesi | | Tereyağlı Mayalı Poğaça | | Tereyağı | | Tereyağı Kaç Kalori | | Fırında Tereyağlı Karides | | Tereyağlı Kek | | Tereyağlı Simit Tarifi | | Tereyağlı Baklava | | Tereyağlı İskender | | Tereyağlı Kurabiye | | Tereyağlı Mantar | | Tereyağlı Cevizli Kurabiye | | Tereyağlı Damla Çikolatalı Kurabiye | | Evde Tereyağ Yapımı | Popüler İçerik | Fırında Tereyağlı Mantar Fırında Tereyağlı Mantar, mantar içermiş olduğu vitamin, mineral ve protein açısından en zengin olan besin maddesidir. Ayrıca et ile aynı eş değerde p... | Tereyağlı Makarna Sosu Tereyağlı makarna sosu: Una yumurta karıştırılarak elde edilen hamura çeşitli şekiller verilir. bu kuruyan hamura makarna denir. Herkesin çok severek ... | Tereyağlı Makarna Tereyağlı Makarna, makarnaya lezzet yapan tereyağıdır. Çalışan ve yemek yapmayı bilmeyenler için tereyağlı makarna bulunmaz bir nimettir. Pratik ve ya... | Tereyağlı Un Kurabiyesi Tereyağlı Un Kurabiyesi, un kurabiyesi yapımı oldukça kolay bir tatlı hamur işidir. En çok çocukların severek süt ile beraber tükettikleri besin madde... | Tereyağlı Mayalı Poğaça Tereyağlı Mayalı Poğaça, poğaça özellikle herkes tarafından sevilen ve evlerde eksik edilmeyen hamur işlerinin kralıdır. Öyle ki, ani misafir geldiğin... | Tereyağı Tereyağı, hayvanlardan elde edilen tuzlu bir besin maddesidir. Tereyağının esas olan ham maddesini süt yağı meydana getirmektedir. Tereyağı bir tür ... | |