Tereyağlı Tatlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Tereyağlı Tatlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Tatlı Kurabiye

Tereyağı, yemeklerde ve hamur işlerinde kullanıldığında, lezzeti önemli ölçüde artıran bir bileşendir. Yapılan yemekler, pastalar, kurabiyeler ve diğer hamur işleri tereyağı ile benzersiz bir tat sunar. Özellikle kurabiyelere tereyağı eklenerek yapıldığında, olağanüstü bir lezzet elde edilir. Tereyağlı tatlı kurabiye, ağızda dağıldığında tereyağının zengin aroması damak zevkine hitap eder. Bu kurabiyeler, iftar sofralarından sonra sevdiklerinizle köpüklü kahvenizi yudumlarken mükemmel bir lezzet olarak ikram edilebilir. Eminim ki misafirleriniz bir tabak daha isteyecektir. Kurabiye çeşitleri, özellikle çocuklar tarafından en sık tüketilen hamur işleri arasında ilk sırada yer alır. Çocuğunuz okuldan geldiğinde, bir bardak süt eşliğinde hazırladığınız tereyağlı tatlı kurabiyeyi kesinlikle reddedemeyecek ve beğenerek yiyecektir. Yapımı oldukça pratik olan tereyağlı tatlı kurabiyeyi mutlaka denemelisiniz. Hem görsel açıdan hem de tat olarak büyük küçük herkesin beğenerek tüketeceği bir lezzettir.

Tereyağlı Tatlı Kurabiye İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 9 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Tereyağlı Tatlı Kurabiyenin Üzeri İçin

  • Pudra şekeri

Tereyağlı Tatlı Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk önce oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını yoğurma kabının içerisine alın. Ardından elinizle hafifçe ezdikten sonra içine pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek çok fazla sıkmadan yoğurma işlemine başlayın. Bütün malzemeler birbirine karışıp cıvık bir hale geldikten sonra içine unu yavaş bir şekilde ekleyerek yoğurma işlemine devam edin. Kurabiye hamuru eğer yoğururken elinize yapışmazsa kıvama gelmiş demektir. Fakat ele biraz yapışıyorsa un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamuru hazırlayın. Yoğurma işleminin ardından hamurdan küçük parçalar alarak bezeler hazırlayın. Eğer isterseniz kurabiye kalıpları ile de istediğiniz şekillerde hazırlayabilirsiniz. Daha sonra fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve hazırladığınız bezeleri içerisine dizin. Evde yağlı kâğıt yok ise margarin ile fırın tepsisini yağladıktan sonra bezeleri dizin. Bezelerin üzerine çok bastırmadan çatal ile çizik atın. Önceden 165 derecede ısıtılan fırının içinde pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dakika kurabiyeleri pişirin. Eğer fırın hızlı pişiriyor ise dakika süreleri değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle takip etmek daha doğrudur. Pembeleşen tatlı kurabiyeleri fırından çıkarın ve soğuması için 5 dakika dinlendirin. Ardından servis tabağının içine alın ve üzerine pudra şekeri serpin. Tereyağlı tatlı kurabiye servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yayık Tereyağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yayık Tereyağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Evde Tereyağ Yapımı

Evde Tereyağ Yapımı

Tereyağlı Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Tereyağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Tereyağlı Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri