Tereyağlı Erişte Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Tereyağlı Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Erişte

Köylerde birçok kadının bir araya gelerek erişte kestiği bilinmektedir. Özellikle kış aylarına girmeden önce gerekli miktarda erişte kesilip kurutulur. Kurutma işlemi tamamlandıktan sonra erişteler cam kaplarda veya hava almayan kaplarda muhafaza edilmelidir. Pişirilmek istendiğinde belirli miktarda erişte alınarak yemek olarak hazırlanır. Erişte yapmayı bilmeyen veya vakti olmayan kişiler, marketlerden güvenilir paket erişteleri alarak pişirebilir. Şimdi tereyağlı erişte yapımına başlayalım; biraz zaman alsa da mükemmel bir yemek olacak. Ayrıca erişte, çocuklar tarafından da sevilerek tüketilir.

Tereyağlı Erişte İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • İki su bardağı hazır erişte

Tereyağlı Erişteyi Haşlayarak Pişirme

Tereyağlı erişteyi pişirmek için öncelikle derin bir tencereye yeterli miktarda su koyup kaynaması için ocağı yakalım. Su kaynadığında içerisine bir tutam tuz ilave edip ardından erişteleri ekleyelim. Güzelce karıştırarak eriştelerin pişmesini sağlayalım.

Beş dakika kadar kaynattıktan sonra eriştelerin piştiğini kontrol edelim. Erişteler pişmişse ocaktan alıp süzerek bir kenarda bekletelim. Daha sonra tereyağlı eriştenin sosunu hazırlayalım. Tencereye tereyağını ilave edip iyice eritelim. Üzerine toz biberi ilave edip biraz karıştırdıktan sonra haşlanan erişteleri ekleyelim. İki dakika kadar karıştırarak kavurduğumuz tereyağlı erişteleri ocaktan alalım. Güzel bir servis tabağına koyup servis edelim. Hazır paketli erişteleri de aynı şekilde pişirebiliriz. Yanında ayran ile hazırladığımız tereyağlı erişte servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Tereyağlı Erişteyi Kavurarak Pişirme

Tencereye tereyağını ilave edip üzerine toz biberi ekleyerek iyice kavuralım. Ardından erişteleri ilave edip belirli bir süre karıştırarak kavuralım. Erişteli tereyağlı karışımın üzerine geçecek şekilde yeterli miktarda su ekleyerek kısık ateşte pişmesini sağlayalım.

Erişteler suyunu çektiğinde servis tabağına alalım. Bu yöntemle yapılan erişteler biraz yapışkan olsa da haşlanarak pişirilen erişteye göre daha lezzetli olacaktır. Çünkü erişte suyunu çekerek piştiği için daha yoğun bir lezzet kazanır. Haşlayarak yapılan eriştenin suyunu süzdüğümüz için vitaminlerin bir kısmı suyla birlikte gider. Bu nedenle kavurarak erişte yapmayı tavsiye ederiz. Tereyağlı erişteyi yanında ayran veya salata ile servis edebiliriz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tereyağlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Mantar Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Mantar Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağı Kaç Kalori?

Tereyağı Kaç Kalori?

Tereyağlı Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Katmer Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Katmer Tarifi ve Malzemeleri