Tereyağlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Tereyağlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı mantar sote, değişik damak lezzeti olan kişiler için alternatif ve lezzetli bir yemektir. Mantar sevenlerin belki de en çok tercih ettiği bu yemek, damağımıza mantarın o güzel lezzetlerini yaşatır. Sadece burada dikkat edilecek husus, mantarları kendimiz toplayıp sağlığımızı riske atmak yerine marketlerde satılan kültür mantarlarını tercih etmemiz gerektiğidir. Mantar yemek için sevdiklerimizin canını tehlikeye atmaya gerek yoktur.

Tereyağlı Mantar Sote Malzemeleri
  • 1 kilo kültür mantarı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet limon
  • 1 baş soğan
  • 1 kahve kaşığı karabiber
  • Süslemek için taze maydanoz yaprakları

Tereyağlı Mantar Sote Nasıl Yapılır?

Mantar sotemizi hazırlarken mantarları mutlaka temizleyin ve yıkayın. Lekeleri var ise temizlemekte fayda vardır. Tencerede kaynayan suyun içerisine limonların suyunu koyarız ve mantarları da içerisine ekleyip kapağını kapatırız. Ortalama 10 dakika içerisinde ocaktan alırız. Sonrasında mantarlarımızı susuz bir şekilde süzgeç yardımıyla bir tabağa alır ve dilimleriz. Mantarları pişireceğimiz tavanın içerisine tereyağını koyup eritip kızdırırız. Isınan yağa doğradığımız soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar karıştırırız. Ardından doğradığımız mantarları ve karabiberi ekleyip birkaç tur çevirerek kavururuz. Mantarlarımız biraz kavrulduktan sonra tuzunu da ilave ederiz. Mantarlar kavrulduktan sonra servis tabağına alınır. Servis tabağında önceden yıkayıp hazırladığımız maydanozlarla tereyağlı mantar sotemizin üzeri isteğe bağlı olarak süslenir ve misafirlere servis edilir.

Afiyet olsun.

Ekstra İpuçları
  • Mantarları yıkarken çok fazla su kullanmamaya özen gösterin, aksi takdirde mantarlar suyu çeker ve lezzet kaybı yaşanabilir.
  • Mantarları dilimledikten sonra limonlu suya batırarak kararmalarını önleyebilirsiniz.
  • Tereyağına ek olarak zeytinyağı da kullanabilirsiniz; bu hem tereyağının yanmasını önler hem de ekstra lezzet katar.
  • Servis sırasında üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ekleyerek farklı bir tat yakalayabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Şahabeddin

12 Temmuz 2024 Cuma

Mantar sotenin tadını daha da lezzetli hale getirmek için hangi baharatları ekleyebilirim? Ayrıca, tereyağı yerine tamamen zeytinyağı kullanırsam lezzetinde büyük bir fark olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

ޞahabeddin, mantar soteyi daha lezzetli hale getirmek için kekik, biberiye, karabiber ve pul biber gibi baharatlar ekleyebilirsin. Ayrıca, sarmısak tozu da harika bir tat katacaktır. Tereyağı yerine zeytinyağı kullanırsan, yemek daha hafif olur ve zeytinyağının kendine has aromaları mantar soteye farklı bir lezzet katar. Ancak, tereyağının verdiği kremsi ve yoğun tadı zeytinyağında bulamayabilirsin. Tercih senin damak zevkine kalmış. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tereyağlı Kahve Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Kahve Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Nişastalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Nişastalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Erişte Tarifi ve Malzemeleri

1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar?

1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar?

Tereyağı Kaç Kalori?

Tereyağı Kaç Kalori?