Tereyağlı Kek Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Tereyağlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Kek

Birçok kek çeşidini yapmışsınızdır. Bugün ise lezzetiyle damaklarda tat bırakacak ve görüntüsüyle akıllarda kalacak bir kek tarifini sizlerle paylaşacağız.

Hazırlık Aşaması

İlk olarak, kekinizi kalıpta mı yoksa tepside mi yapacağınıza karar verin. Kalıpta yapmayı düşünüyorsanız, malzemelerinizi bir çay bardağı ile ölçün. Eğer tepside yapmayı düşünüyorsanız, bir su bardağı ile ayarlayın. Kalıp ölçülerine göre malzeme miktarlarını artırıp azaltabilirsiniz. Verdiğimiz tarif, on kişilik bir kek kalıbına göredir.

Tereyağlı Kek Malzemeleri

  • 1,5 çay bardağı tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt veya süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta
  • Bir tutam tuz
  • Alabildiğince un

Tereyağlı Kek Nasıl Yapılır?

Üç adet yumurtayı bir kabın içine kırın ve bir tutam tuz ekleyin. Bir çay bardağı şekeri de ekleyerek çırpmaya başlayın. Şeker yumurta içinde eriyince, bir buçuk çay bardağı tereyağını ilave edin. Tereyağını eritip eklemeniz karıştırmanız açısından daha rahat olacaktır veya mikser kullanabilirsiniz. Ardından bir çay bardağı sütü veya yoğurdu ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Ayrı bir kâsede, bir bardak unun içine bir paket kabartma tozu ve bir paket vanilyayı karıştırın. Yumurta, süt, tereyağı ve şeker karışımının içine bu un karışımını eleyerek ilave edin. Unu eklerken karıştırmayı ihmal etmeyin.

İstenilen kıvama gelince, kek kalıbının içini tereyağı ile yağlayın ve hazırladığınız harcı dökün. 150 derece veya 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Kekinizin içinin pişmediğini düşündüğünüzde fırını açmayın; fırının sıcaklığı ile içi pişecektir. Kekin içine kuru üzüm veya ceviz gibi malzemeler ekleyerek çeşitlendirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni