Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı pirinç pilavı, pilav severlerin gözdesidir. Tereyağının buram buram kokusu, tadı pirinç pilavına ayrı bir lezzet katar. Pilav mutfağımızda pek çok ana yemeğin yanına yapılan yardımcı yemeklerden biridir. Hatta çoğu yemek artık pirinç pilavıyla özdeşleşmiş haldedir. O yemeği pişirdiğinizde yanında mutlaka pilav ararsınız. Kuru fasulye, bezelye, et sote, köfte, mantarlı kaşarlı biftek daha sayamayacağımız kadar çok tarif pirinç pilavıyla servis edilir. Özel davetlerde, düğün yemeklerinde pilavın yeri baş köşededir. Pirinç pilavı tereyağlı olarak yapıldıysa, artık pilavdan alacağınız lezzeti siz düşünün. Bu tarifin tek püf noktası pilavı tam kıvamında yapmaktır. Vereceğimiz ölçülere dikkat eder, uyarsanız tane tane tereyağlı pirinç pilavı yiyebilirsiniz. Pirinç pilavında pirinci kabartırsanız, bire bir ölçü tam gelir. Yani bir bardak pirinç için bir bardak su yeterli olur. Pilavım olmadı demezsiniz, kıtır kıtır pilav yemezsiniz. Artık beklemeyelim hemen pilavın hazırlıklarına başlayalım. Mutlaka bu tarifi denemenizi isteriz. Hepinize kolay gelsin.

Tereyağlı pirinç pilavı için gerekli malzemeler
  • 2,5 su bardağı baldo pirinç
  • 3 yemek kaşığı yemeklik tereyağı
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 1-2 damla limon suyu
  • 2,5 su bardağı et suyu ya da tercihen tavuk suyu
  • Yeteri kadar tuz
Tereyağlı pirinç pilavı nasıl yapılır?

Pilavın tane tane olması için önce pirinçleri yıkayarak, sıcak suyun içinde bekletiyoruz. İçine birazda tuz ilave edin. Bu şekilde 20-30 dakika beklemesi yeterli olur. Daha sonra pilavı pişireceğiniz tencerede tercihen seramik tencerede tereyağını eritmeye başlayın. Kızınca arpa şehriyeyi içinde kavurun. Üzerine sıcak et suyunu ya da tavuk suyunu ilave edin. Pirinç pilavını arpa şehriyeli yaptığımızdan, verdiğimiz et suyu miktarına yaklaşık iki parmak daha et suyu ilave edin. Pilavın suyu kaynadığında, kabarmaya bıraktığınız pirinçleri süzerek tencereye ilave edin. Kaynadığında ocağın altını kısın ve pilavı pişmeye bırakın. Pilav suyunu çekince ocağın altını kapatın ve tenceredeki pilavı tahta kaşıkla 1-2 karıştırın. Daha sonra üzerine kâğıt peçete örterek kapağını kapatın. Bu şekilde 10 dakika kadar dinlenen tereyağlı pirinç pilavı servise hazır hale gelir. Ana yemeğiniz hazırsa hemen servis tabaklarına pilavı koyabilir, yemekle birlikte ikramınızı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Tereyağlı Pirinç Pilavı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tereyağı Kaç Kalori?

Tereyağı Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bulgur Pilavı Tereyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Tereyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Un Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Un Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Kek Tarifi ve Malzemeleri