Tereyağlı Baklava Tereyağlı Baklava, Baklava; Sözcük Türkçe kökenlidir. Eski Türkçede baklağu, baklağı olarak geçmektedir. Türkçeden de diğer dillere geçmiştir. Orta Doğu, Balkan, Güney Asya ve Türk mutfaklarında yer bulmuş hamurdan, İnce yufkalardan hazırlanan önemli bir tatlıdır. Açılan ince yufkaların arasına yöreye göre ceviz, badem, Antep fıstığı, ya da fındık konarak yapılmaktadır. Geçmişte bal şerbeti ile tatlandırılan baklava, günümüzde ise daha çok şeker şerbeti ile tatlandırılmaktadır.
Doğu Akdeniz, Balkanlar, Orta Doğu ve Kafkasya'nın hemen bütün kavimleri, yani Araplar, Museviler, Yunanlılar, Ermeniler, Bulgarlar baklavayı kendi geleneksel tatlıları olarak takdim ederler. Bu bölgelerin zamanında Osmanlı coğrafyası olduğu göz önünde bulundurulunca, baklavanın bir Osmanlı (türk) tatlısı olarak nitelenmesi de düşünülebilir. Ama Osmanlının Türk olarak bilinmesinden dolayı, özellikle Yunanlılar ve Araplar tarafından bu niteleme hiç de hoş karşılanmamaktadır.
Tereyağlı Baklava İçin Malzemeler; Hamuru İçin; - 250 gr tereyağı,
- Aldığı kadar un. (hamur çok sert olmayacak]
- 3 yumurta,
- 1 Su bardağı süt,
- 1 çay kaşığı karbonat,
- 1 yemek kaşığı limonsuyu
- 1 çay kaşığı sirke,
- Bir paket nişasta (Yufka açımında kullanılacak)
İçi İçin; - 3 su bardağı çekilmiş ceviz içi.
Üzerine; - 250 gr tereyağı.
- Şerbeti için;
- 6 su bardağı toz şeker,
- 6 su bardağı su,
- 1 yemek kaşığı limon suyu.
Tereyağlı Baklava Tarifi Hamur için, tereyağını eritin. Un haricindeki gerekli olan malzemeler yoğurma kabına alın ve azar azar elenmiş un ilave edilip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alın (Yaklaşık 30 beze çıkacaktır). Bezelerin ikiye ayırın yarısı üst katı için diğer yarısı yarısı alt katı için. Açma tahtasının üzerine bolca nişasta serpin ve 15 bezeyi tek tek bol nişasta ile pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına bol nişasta serpip, üst üste koyun. Ardından üst üste konulan pasta tabağı büyüklüğünde ki yufkaları, açılabildiği kadar büyük şekilde açın. Tepsi boyutunda kesilen hamur tepsinin içerisine yerleştirin kenarlarında kalan parçaları da üzerine yerleştirin. Üzerine bolca ceviz serpiştirin ve kalan 15 beze hamur da ayı şekilde açın. Bu kez önce kenarda kalan parçalar yerleştirin, daha sonra tepsi boyutunda kesilen yufkaları, üzerine itina ile yerleştirin. Ardından arzu ettiğiniz biçimde dilimleyin. Tereyağı tavaya alıp iyice kızdırın ve üzerine çıkan tortuyu alın. Kızgın tere-yağını, baklavanın her yerine gelecek şekilde gezdirerek dökün. Önceden ısıtılan 150 derece fırında ağır ağır üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kızaran tereyağlı baklavayı fırından alarak soğumaya bırakın.
Şerbeti için ise şeker ve suyu bir tencereye alın, kıvam alıncaya kadar kaynatın. Şerbet cıvık ya da çok koyu olmamalı. Şekerler özelliğinden dolayı, kıvam açısından farklılık gösterebilmektedir. Kıvamını alan şerbete 1 yemek kaşığı limon suyu ilave edin bir taşım kaynatın ve ardından ocaktan alın. Soğumuş olan tereyağlı baklavanın üzerine sıcak olarak şerbeti gezdirilerek dökün. Şerbetini iyice alan tereyağlı baklavayı, servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun. Son Güncelleme : 17.11.2018 14:02:59 Tereyağlı Baklava ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Tereyağlı Baklava" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | 1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar | 1 kg tereyağı kaç litre sütten çıkar, tereyağı hayvansal bir besindir. tereyağı A, E, D vitamini ve proteini açısından çok zengindir. Tereyağı kalsiyum, fosfor, ve demir içerir. hayvanın beslenme açısından rengi sarı yada beyaz olabilmektedir. İnek,... |  | Rüyada Tereyağı Görmek | Rüyada tereyağı görmek, hayırlı rüyalar arasında yer alır. Görülen tereyağı faydalı ilme, hayırlı iş ile uğraşmaya, sağlam bir bedene ve namus timsali kadına yorum edilir. Rüyada görülen tereyağı hayırlı işler yaparken elde edilen paranın büyük işler... |  | Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori | Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori, sahanda tereyağlı yumurta özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmeyen ve göz bebeği olan, büyük küçük herkesin severek tükettiği bir pişirme tekniğidir. Sahana koyduğunuz bol tere yağını erittikten sonra üzerine kırıla... |  | Tereyağlı Tatlı Kurabiye | Tereyağlı Tatlı Kurabiye, tereyağ hem yemeklerde, hem de hamur işlerine katılarak yapıldığı zaman daha ayrı bir lezzet katmaktadır. Yapılan yemekler, pastalar, kurabiyeler ve hamur işleri tereyağ ile bambaşka bir tat sunmaktadır. Çoğunlukla kurabiyel... |  | Yayık Tereyağı | Yayık Tereyağı; inek, koyun, keçi ve manda gibi süt veren hayvanlardan elde edilen sütlerin dinlendirilerek olgunlaştırılmaları ve yayık dediğimiz özel bir kapta çalkalanarak veya özel makinelerde, yağ moleküllerinin bir araya gelmeleri ile elde edil... |  | Keçi Tereyağı | Keçi tereyağı, oldukça faydalı besin değeri yüksek yağlar arasında yer almaktadır. Çünkü keçi sütü anne sütünün kalsiyum değerinin dört katı olarak bilinir. Keçi sütü de aynı inеk sütü gibi içilebilir ve ѕüt olarak tüketilebilme özelliğin... |  | Tuzlu Tereyağı | Tuzlu Tereyağı, Tereyağı en doğal ve en çok tüketilen yağlar arasındadır. Genelde yağlı inek sütü ve koyun sütünden yapılır. Bunun yanı sıra sütü içilebilen diğer hayvanların sütlerinden de yapılır. Ama yörelere görea tereyağı yapımı değişir. Kimi yö... |  | Güveçte Tereyağlı Karides | Güveçte Tereyağlı Karides, bu tarif diğer karides yemeklerine göre hem yapımı çok basit hemde çok lezzetli bir yemektir. Karidesin ucuz olduğu zamanlarda sık sık yapmanızı ve sürekli yapmak isteyeceğiniz bir tariftir. Karides bir çok deniz mahsulüne ... |  | Tereyağlı Kahve | Tereyağlı kahve, kahve Türk toplumunun gelenekleri arasında yer alırken; pişirilmesi ustalık gerektirir. Herkes güzel kahve yapamaz. Kahve pişirmenin önemli kuralları vardır. İnce yönlerini öğrenip kahve pişirirsek mükemmel sonuçlar alırız. Günde 1 f... |  | Tereyağlı Makarna Kaç Kalori | Tereyağlı Makarna Kaç Kalori, Makarna, buğdaydan elde edilen bir gıda üründür. Bu nedenle de karbonhidrat içeriği yüksektir. 1 dilim ekmek 2-3 yemek kaşığı makarnaya denktir. Makarnanın kepekli yada yumurtalı tercih edilmesi doyuruculuğunu artırmak a... |  | Tereyağlı Elmalı Kurabiye | Tereyağlı Elmalı Kurabiye, Yağların içerisinde en sağlıklı ve doğal bir yağ olduğunu düşündüğüm ve mis gibi kokan tereyağının kurabiyelere kattığı lezzeti sevmeyen yoktur herhalde. Bence kurabiyelerde margarin yerine tereyağ kullanmak kurabiyeye benz... |  | Tereyağlı Fındıklı Kurabiye | Tereyağlı Fındıklı Kurabiye, Yağ çeşitleri arasında en sağlıklı ve tadı en güzel olan tereyağı, kurabiyenin hem tadını hemde kıvamını güzelleştirir ve kurabiyeler fırında pişerken etrafa mis gibi kokular yayılır. Kurabiye yaparken margarin de kullana... | | | 1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar | | Rüyada Tereyağı Görmek | | Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori | | Tereyağlı Tatlı Kurabiye | | Yayık Tereyağı | | Keçi Tereyağı | | Tuzlu Tereyağı | | Güveçte Tereyağlı Karides | | Tereyağlı Kahve | | Tereyağlı Makarna Kaç Kalori | | Tereyağlı Elmalı Kurabiye | | Tereyağlı Fındıklı Kurabiye | | Tereyağlı Mantar Kavurması | | Fırında Tereyağlı Mantar | | Tereyağlı Makarna Sosu | | Tereyağlı Makarna | | Tereyağlı Un Kurabiyesi | | Tereyağlı Mayalı Poğaça | | Tereyağı | | Tereyağı Kaç Kalori | | Fırında Tereyağlı Karides | | Tereyağlı Kek | | Tereyağlı Simit Tarifi | | Tereyağlı Baklava | | Tereyağlı İskender | | Tereyağlı Kurabiye | | Tereyağlı Mantar | | Tereyağlı Cevizli Kurabiye | | Tereyağlı Damla Çikolatalı Kurabiye | | Evde Tereyağ Yapımı | Popüler İçerik | Tereyağlı Mantar Kavurması Tereyağlı Mantar Kavurma, Kendine has özel bir tada sahip olan mantar, yemek, kavurma veya garnitür olarak her mevsim sofralarda yerini alan bir sebze... | Fırında Tereyağlı Mantar Fırında Tereyağlı Mantar, mantar içermiş olduğu vitamin, mineral ve protein açısından en zengin olan besin maddesidir. Ayrıca et ile aynı eş değerde p... | Tereyağlı Makarna Sosu Tereyağlı makarna sosu: Una yumurta karıştırılarak elde edilen hamura çeşitli şekiller verilir. bu kuruyan hamura makarna denir. Herkesin çok severek ... | Tereyağlı Makarna Tereyağlı Makarna, makarnaya lezzet yapan tereyağıdır. Çalışan ve yemek yapmayı bilmeyenler için tereyağlı makarna bulunmaz bir nimettir. Pratik ve ya... | Tereyağlı Un Kurabiyesi Tereyağlı Un Kurabiyesi, un kurabiyesi yapımı oldukça kolay bir tatlı hamur işidir. En çok çocukların severek süt ile beraber tükettikleri besin madde... | Tereyağlı Mayalı Poğaça Tereyağlı Mayalı Poğaça, poğaça özellikle herkes tarafından sevilen ve evlerde eksik edilmeyen hamur işlerinin kralıdır. Öyle ki, ani misafir geldiğin... | |