Tereyağlı Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Tereyağlı Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Damla Çikolatalı Kurabiye

Elmasından tuzlusuna kadar birçok çeşitte yapılabilen ve çayın yanında en güzel giden hamur işi çeşitleri arasında yer alan kurabiyeleri, küçük büyük herkes bayılarak tüketir. Fırında pişerken etrafa yayılan kokusu iştah kabartır. İster kurabiye kalıplarıyla şekil verilerek yapılan kurabiyeler, ister farklı şekillerde yapılan kurabiyeler olsun, her zaman özel davetlerde servis tabaklarında en güzel yere sahiptir. Kurabiye çeşitleri arasında en güzeli olduğunu düşündüğüm tereyağlı damla çikolatalı kurabiye tarifini sizlerle paylaşacağım. Ağızda dağılan harika bir kurabiye tarifi yapmak istiyorsanız, bu tarif tam size göre ve tam da ağzınıza layık. Eğer güzel ve lezzetli kurabiyeler yapmak istiyorsanız, kesinlikle yağ olarak tereyağını kullanın ve kurabiye için kullanacağınız diğer malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Tam ölçülü, pişerken dağılmayan ve kolay bayatlamayan bu harika tarifi hazırlamaya başlayalım.

Tereyağlı Damla Çikolatalı Kurabiye Malzemeleri

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 200 gram damla çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Bir tutam tuz

Tereyağlı Damla Çikolatalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Öncelikle oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını geniş bir kabın içerisine alıp üzerine pudra şekerini ilave ettikten sonra mikser ile yaklaşık 2-3 dakika kadar çırpın. Elde ettiğiniz karışım krema kıvamına geldiğinde, içerisine 1 tane yumurtayı da ilave ederek çırpmaya devam edin. Daha sonra kabın içerisine un, kabartma tozu ve vanilini de ilave edip kulak memesi kıvamında olacak şekilde hamur yoğurun. Hamurunuz hazır hale geldiğinde içerisine damla çikolataları da ekleyip yeniden hamurunuzu iyice karıştırın ve elde ettiğiniz hamuru damla çikolataların erimemesi ve hamurun dinlenmesi için buzdolabında yaklaşık 30 dakika kadar bekletin. Buzdolabından çıkardığınız kurabiye hamurunu dilediğiniz şekli vererek yağlı kâğıt serdiğiniz tepsinin üzerine yan yana dizin ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. İşte oldukça pratik yapılan kurabiyeniz hazır. Hayatınızda yediğiniz en harika kurabiyeleri tadacağınıza emin olabilirsiniz. Bu tek lokmalık kurabiyelerin yanında süt, çay ya da kahve harika gider. Afiyetle yemeniz dileğiyle.

Ekstra Bilgiler

Tereyağlı damla çikolatalı kurabiyeler, doğru tekniklerle yapıldığında mükemmel sonuçlar verir. İşte size birkaç ipucu:

  • Malzemelerin Oda Sıcaklığı: Tereyağı ve yumurtanın oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Bu, hamurun daha homojen olmasını sağlar.
  • Unun Kalitesi: Kullanacağınız unun kaliteli ve taze olması, kurabiyenin dokusunu etkiler.
  • Hamuru Dinlendirme: Hamuru buzdolabında dinlendirmek, kurabiyenin daha lezzetli olmasını sağlar ve şekillerini daha iyi korur.
  • Pişirme Süresi: Fırından çıkardığınızda kurabiyeler biraz yumuşak olabilir. Soğudukça sertleşeceklerdir, bu yüzden pişirme süresini dikkatli takip edin.

Bu ekstra bilgilerle, tereyağlı damla çikolatalı kurabiyelerinizi daha da mükemmel hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni