Tereyağlı Simit Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Tereyağlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Simit Tarifi

Tereyağlı simit tarifi, oldukça leziz ve genellikle çay saatlerinde tercih edilen bir atıştırmalıktır. Akşam çaylarında veya öğlen arası çay keyiflerinde aranan lezzetler arasında yer almaktadır. Genellikle pastanelerde satılan tereyağlı simit, artık evde de kolaylıkla yapabileceğiniz, zorlanmadan ve zaman kaybetmeden hazırlayabileceğiniz bir atıştırmalıktır. Doyurucu ve besleyici özelliği ile bilinmektedir. Aç olduğunuzda sizi doyurabilecek tereyağlı simit, ağızda dağılan ve lezzeti ile bilinen bir simittir. Hemen hemen her misafir ağırlamalarında servis tabağında tuzlu alternatifler arasında yer almaktadır. Tereyağlı simit tarifi size aşağıda verilmiştir. Siz de ailenizle birlikte güzel bir çay saati geçirmek istiyorsanız ve çayın yanında atıştırmalık bir lezzete ihtiyaç duyuyorsanız işte tereyağlı simit tarifi. Tüm bayanlara denemelerini tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Tereyağlı Simit Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 150 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket toz maya
  • Aldığı kadar un

Tereyağlı Simit Üzeri İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • Yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı susam

Tereyağlı Simit Nasıl Yapılır?

Derin bir kap içerisine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyun. İçerisine sütü ilave edin. Biraz yoğurduktan sonra sıvı yağı ekleyin. Biraz daha elinizle karıştırdıktan sonra şekeri ve tuzu ilave edin. Bu sırada elinizle malzemeleri karıştırmaya devam edin. Toz mayayı son olarak ekledikten sonra karışımı iyice karıştırın. Karışım içerisine 2 yumurtanın beyazını ekleyin. Yumurta sarılarını karışım içinde değil, simit yapımı tamamlandıktan sonra simitlerin üzeri için kullanacağız. Yumurta beyazları da karışıma ilave edilip iyice karıştırıldıktan sonra un katımını artık yavaş yavaş yapabilirsiniz. Unu azar azar karışım içerisine ilave ederken bir yandan da yoğurmaya devam edin. Hamur yumuşak bir kıvam aldığında artık un eklemeyin. Hamur ele yapışmayacak bir kıvamda ise ve kulak memesi yumuşaklığına ulaşmışsa doğru kıvam elde edilmiş demektir.

Yoğrulan hamurun üzerini nemli bir bezle kapatın ve yarım saat oda sıcaklığında mayalanması için hamuru bekletin. Süre dolup hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde hamurdan parçalar koparın ve elinizde hamuru uzatın. Sonra halka görünümü vererek fırın tepsisine tek tek dizin. Yapılan simit şeklindeki hamurları tepsiye dizmeden önce fırın tepsisinin dibini mutlaka yağlayın. Yoksa simitler pişme aşamasında tepsiye yapışır. Dibi yağlanmış tepsiye yapılan simitler tek tek dizildikten sonra üzerine yumurta sarılarını bir fırça yardımı ile simitlerin üzerine sürün. Sonrasında ise susamı simitler üzerine bolca gezdirin. Artık hazırlanan simitleri önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. Yarım saat pişirin. Simitler piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Simitler soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Tereyağlı simit tarifi ile yapılan simitler artık hazır. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tereyağlı Kahve Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Kahve Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Nişastalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Nişastalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Açma Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Açma Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Evde Tereyağ Yapımı

Evde Tereyağ Yapımı

Güncel

Tereyağlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri