Tereyağlı Makarna Sosu: Makarna, un ve yumurtanın karıştırılmasıyla elde edilen hamurun çeşitli şekillerde kesilmesiyle oluşan bir gıdadır. Kurutulmuş bu hamura makarna denir. Makarna, çeşitli soslarla farklı lezzetler kazanır ve herkesin beğenerek tükettiği bir yiyecektir. B vitamini ve protein açısından zengindir. Midede hızlıca sindirilir ve enerjiye dönüştürülür. Makarnanın birçok çeşidi vardır. Bunlar arasında:
Makarna, ekmekten sonra en çok tüketilen ikinci gıda maddesidir. Sporcular, sanatçılar ve hızlı enerjiye ihtiyaç duyan kişiler için ideal bir besindir. Makarnanın kilo aldırdığı düşünülse de, sanıldığı kadar kilo yapmaz. Sağlık açısından faydalı olmasının yanı sıra, ülke ekonomisi açısından da önemlidir. Makarnanın sınırsız çeşidi vardır ve börek gibi farklı yemeklerde kullanılabilir. Makarna, soslarla zenginleştirilerek muhteşem lezzetler ortaya çıkar. Bu soslara tereyağı eklendiğinde lezzeti daha da artar. Günümüzde birçok kişi evde makarna hamuru hazırlayıp, şekil vererek makarna yapmaktadır. Makarna, insanların bütçesi için de oldukça uygundur. Tereyağlı Makarna Sosu (Napoliten) Malzemeleri
Tereyağlı Makarna Sosu Nasıl Yapılır? Soğan ve sarımsaklar ince ince doğranır. Bir tavaya zeytinyağı ve tereyağı konulur ve soğan ile sarımsak pembeleşene kadar kavrulur. Ardından salça ve kabukları soyulmuş doğranmış domatesler ilave edilir. Şeker eklenir ve sos kaynatılır. Damak tadınıza uygun baharatlar eklendikten sonra tereyağlı Napoliten makarna sosu hazır hale gelir. Ekstra Bilgiler Makarna sosunu daha lezzetli hale getirmek için birkaç ipucu:
Afiyet olsun! |