Tereyağlı Makarna Sosu Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Tereyağlı Makarna Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Makarna Sosu:

Makarna, un ve yumurtanın karıştırılmasıyla elde edilen hamurun çeşitli şekillerde kesilmesiyle oluşan bir gıdadır. Kurutulmuş bu hamura makarna denir. Makarna, çeşitli soslarla farklı lezzetler kazanır ve herkesin beğenerek tükettiği bir yiyecektir. B vitamini ve protein açısından zengindir. Midede hızlıca sindirilir ve enerjiye dönüştürülür.

Makarnanın birçok çeşidi vardır. Bunlar arasında:
  • Çubuk makarnalar
  • Peynirli makarnalar
  • Lazanya
  • Sade makarnalar
  • Kepekli makarnalar
  • Etli makarnalar
  • Vitaminli makarnalar
  • Yoğurtlu makarnalar
  • Yumurtalı makarnalar
  • Sebzeli makarnalar
  • Kıymalı makarnalar

Makarna, ekmekten sonra en çok tüketilen ikinci gıda maddesidir. Sporcular, sanatçılar ve hızlı enerjiye ihtiyaç duyan kişiler için ideal bir besindir. Makarnanın kilo aldırdığı düşünülse de, sanıldığı kadar kilo yapmaz. Sağlık açısından faydalı olmasının yanı sıra, ülke ekonomisi açısından da önemlidir. Makarnanın sınırsız çeşidi vardır ve börek gibi farklı yemeklerde kullanılabilir. Makarna, soslarla zenginleştirilerek muhteşem lezzetler ortaya çıkar. Bu soslara tereyağı eklendiğinde lezzeti daha da artar. Günümüzde birçok kişi evde makarna hamuru hazırlayıp, şekil vererek makarna yapmaktadır. Makarna, insanların bütçesi için de oldukça uygundur.

Tereyağlı Makarna Sosu (Napoliten) Malzemeleri

  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kilogram domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 5-6 adet defne yaprağı
Tereyağlı Makarna Sosu Nasıl Yapılır?

Soğan ve sarımsaklar ince ince doğranır. Bir tavaya zeytinyağı ve tereyağı konulur ve soğan ile sarımsak pembeleşene kadar kavrulur. Ardından salça ve kabukları soyulmuş doğranmış domatesler ilave edilir. Şeker eklenir ve sos kaynatılır. Damak tadınıza uygun baharatlar eklendikten sonra tereyağlı Napoliten makarna sosu hazır hale gelir.

Ekstra Bilgiler

Makarna sosunu daha lezzetli hale getirmek için birkaç ipucu:
  • Domateslerin kabuklarını kolayca soymak için birkaç dakika sıcak suya batırabilirsiniz.
  • Defne yaprağı sosunuza hoş bir aroma katar, ancak servis etmeden önce yaprakları çıkarmayı unutmayın.
  • Daha zengin bir tat için sosun içine bir parça parmesan peyniri ekleyebilirsiniz.
  • Sosun kıvamını artırmak için biraz makarna suyu ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Tereyağı Kaç Kalori?

Tereyağı Kaç Kalori?

Güncel

Tereyağlı Katmer Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Katmer Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Makarna Kaç Kalori?

Tereyağlı Makarna Kaç Kalori?

Evde Tereyağ Yapımı

Evde Tereyağ Yapımı