Tereyağlı Börek Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Tereyağlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Börek

Tereyağlı börek, daha önce tatmamış olanlar için mutlaka denenmesi gereken oldukça lezzetli bir yiyecektir. Bu böreğin yapımında tereyağı ile doğal maden suyunun bir araya gelmesi sonucunda ortaya çıkan tat, benzersizdir. Tereyağlı börek yapmak isteyen ev hanımları için oldukça kolay bir tariftir. Böreğin tarifine geçmeden önce sizlere börek hakkında birkaç püf noktadan bahsedeceğim.

Börek yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, böreğin günlük olarak yapılıp tüketilmesidir. Aksi halde sağlık açısından olumsuz sonuçlar alabilirsiniz. Bir diğer önemli püf nokta ise kullanacağınız yufka çeşididir. Bu yufka kesinlikle günlük yapılmalı ve taze olmalıdır. Aksi takdirde, börek yapmak için ne kadar uğraşırsanız uğraşın, olumlu sonuçlar almanız mümkün değildir.

Tereyağlı Börek İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo taze ve günlük yufka
  • 1 şişe doğal maden suyu
  • 200 gram kadar eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un

İç Harcı İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kalıp beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri İçin

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Tereyağlı Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle fırın tepsinizi her bir noktasını yağlayarak hazırlayın. İlk yufkayı tam ortasına gelecek şekilde tepsinin içine yerleştirin. Yufkanın kenar kısımları dışarı taşacak şekilde olmalıdır. Küçük bir tencere yardımıyla tereyağını iyice eritin ve yufkanın üst kısmına fırça ile tereyağını sürün. Çok ince bir tel çay süzgeci yardımı ile üzerine az miktarda un eleyin. Diğer bir yufkayı da alın ve birkaç parçaya ayırıp yağladığınız yufkanın üstüne dalgalı bir biçimde serin. Tekrar yufkayı yağlayıp hafifçe un serpin. Üçüncü yufkayı da aynı işlemleri uygulayarak serdikten sonra iç harcı beyaz peynir ile maydanozu yufkanın her yerine eşit bir biçimde dağıtın.

Kalan üç yufkayı da aynı işlemleri uygulayarak üst üste serin, iyice yağlayın ve son olarak unlayın. En son yufkanın kenarlarını düz bir hale gelecek şekilde tepsiye yaymanız gerekmektedir. Böreği keskin bir bıçak yardımıyla fazla dağıtmadan dikkatli bir şekilde dilimleyin ve üzerine her kısmı ıslanacak şekilde 1 şişe doğal maden suyunu gezdirin. Üzerini örterek 1 saat süreyle buzdolabında bekletin.

1 adet yumurta ile 3 yemek kaşığı sıvı yağı birlikte çırpın. Böreğin üst kısmına fırça kullanarak sürün. Önceden 150 derece ısıtılmış fırının orta bölümünde böreğin üst kısmı nar gibi kızarıncaya kadar pişmesini bekleyin. Yaklaşık 1 saat sürecek olan bu pişirme işleminin ardından tereyağlı böreğiniz hazır olacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tereyağı Nasıl Yapılır?

Tereyağı Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Güncel

Tereyağlı Un Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Un Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tereyağlı Makarna Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Makarna Sosu Tarifi ve Malzemeleri