Tereyağlı Cevizli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Tereyağlı Cevizli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı cevizli kurabiye, büyük küçük herkesin severek tükettiği hamur işlerinin başında gelir. Her evde mutlaka kurabiye veya kek eksik olmaz. Özellikle çocuklar, süt yanında kurabiye ve kek tüketmeyi severler. Tereyağı ve ceviz ile yapılan kurabiyeler, ağızda lokum gibi dağılan mükemmel bir lezzet sunar. Ceviz, içerdiği protein, vitaminler ve mineraller bakımından oldukça faydalıdır ve düzenli olarak tüketilmelidir. Tereyağlı cevizli kurabiye, hanımların beş çaylarında ve misafirliklerde vazgeçilmez ve geleneksel hale gelmiş bir hamur işidir. Tereyağlı cevizli kurabiye yapmak oldukça kolaydır ve saklama kabında muhafaza edildiğinde tazeliğini bir hafta boyunca korur. Çocuklar, dışarıda satılan hazır gıdalar yerine, annelerinin evde hazırladığı sağlıklı ve lezzetli kurabiyeleri tercih etmelidir.

Tereyağlı Cevizli Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 çay bardağı toz şeker
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta (Yumurtanın sarısı kurabiyenin içine, akı ise dışına kullanılacak)
  • 1 çay bardağı kuru üzüm ve yaban mersini karışımı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3.5-4 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çay bardağı orta kalınlıkta çekilmiş ceviz içi (Üzerine)

Tereyağlı Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak, yumurtanın sarısını yoğurma kabına, akını ise başka bir kaseye alın. Yoğurma kabına toz şeker, sıvı yağ, yoğurt, kuru üzüm ve yaban mersinini ekleyin. Ardından tereyağını ilave edin. Daha sonra, unun yarısını ekleyin ve ortasında bir çukur açarak karbonatı ekleyin. Karbonatın kokusunu gidermek için üzerine biraz limon suyu ekleyin. Limon suyu yaklaşık bir çorba kaşığı olmalıdır. Yoğurma kabındaki tüm malzemeleri yoğurmaya başlayın. Kalan unu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Yoğurma işlemi bittikten sonra, fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdı serin. Eğer yağlı pişirme kağıdınız yoksa, tepsiyi ekstra yağlamaya gerek yoktur çünkü kurabiyenin yağı yeterli olacaktır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın. İlk olarak yumurta akına ardından çekilmiş ceviz içine batırarak tepsiye dizin. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra tereyağlı cevizli kurabiyeleri servis tabağına alın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveçte Tereyağlı Karides Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tereyağlı Karides Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Kahve Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Kahve Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?

Tereyağlı Karides Tava Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Karides Tava Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Un Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Un Helvası Tarifi ve Malzemeleri