Tereyağlı Domates Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tereyağlı Domates Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Domates Soslu Makarna Tarifi, yapımı oldukça basit ve bir o kadar da lezzetli olan bir makarna türüdür. Kısıtlı zamanı olan insanlar için oldukça çabuk hazırlanabilen bu yemeğin yapılışı da oldukça pratiktir. Tereyağlı domates soslu makarna malzemeleri ve hazırlanış şekli aşağıda verilmiştir.

Tereyağlı Domates Soslu Makarna Malzemeleri
  • 2 kilogram kadar domates
  • 150 gram katı tereyağı
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • Tuz
  • 400 gram makarna
  • 4 litre kadar suyu
  • İnce rendelenmiş olan parmesan peyniri (Servis sırasında kullanılacaktır.)
Tereyağlı Domates Soslu Makarna Nasıl Yapılır?

Tencereye 2 litreye yakın su ekleyip içine 2 çay kaşığı kadar tuz katın. Ardından da tuzlu suyu kaynatınız. Kaynama işlemi gerçekleştikten sonra makarnayı üzerine ilave ediniz. Makarnayı dişe dokunur olan diri hale gelinceye kadar pişirme işlemine devam edin.

Makarnanızın pişmesi sırasında domatesleri sos yapmak için çıkarıp yıkayın. Domatesleri hazırlamadan önce yıkayın. Ardından ise tüm halinde olan domatesleri ince ince keserek boş bir kaba boşaltın. Üzerine katı tereyağını ekleyerek hafif derecedeki bir ateşte pişiriniz. Sonra tereyağı tam olarak erimesini bekleyin ve bu sırada yağınızı karıştırın. Ardından da bu sos karışımına tuz, şeker ile karabiber eklemeniz gerekir. Eğer elinizde bir miktar taze fesleğen bulunuyor ise ince ince keserek sos karışımına ekleyebilir ve sosunuza güzel bir tat katabilirsiniz. Makarna piştikten sonra ise boşaltıp makarnanın üst kısmına hazırlamış olduğumuz sos karışımını ekleyerek makarnamızı hazır hale getirebilirsiniz.

İpucu: Makarnanın tam olarak kaynayıp kaynamadığına baktığımız sırada makarnamızın süzme işlemi ya da sos ilave etme aşamasında sıcak tutulması gerekir. Bu yüzden de bu işlemleri yaparken ocağımızın altını kapatmayıp pişirmeye devam etmemiz gerekmektedir. Pişmiş olan makarnamızın soğuk suyun altına tutmamamız gerekir. Bu işlemi yapmadan doğrudan kevgirle süzmeliyiz. Makarnamız sıcak bir şekilde kaldığı zaman yumuşamaya devam edecektir. Eğer pişirmiş olduğumuz makarnaları makarna salatası yapımı için kullanmamız gerekiyorsa pişirme işlemini durdurabilir ve gözeneklerin tam olarak kapanması adına haşladığımız makarnaları belli bir miktar soğuk suda tutabilir. Böylece makarna diri kalacaktır. Ancak dediğimiz gibi tereyağlı domates soslu makarna tarifi için böyle bir şey yapmaya gerek yoktur.

Tereyağlı Domates Soslu Makarna Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tereyağlı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağı Kaç Kalori?

Tereyağı Kaç Kalori?

Doğal Tereyağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Doğal Tereyağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Tereyağlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar?

1 Kg Tereyağı Kaç Litre Sütten Çıkar?

Güncel

Tereyağlı Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tereyağlı Makarna Kaç Kalori?

Tereyağlı Makarna Kaç Kalori?