Tereyağlı Nişastalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tereyağlı Nişastalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı nişastalı kurabiye, Öncelikle kurabiyeye başlamadan içindeki malzemelerin ne kadar faydalı olduğuna göz atalım. Adından da belli olduğu gibi ana malzememiz tereyağı, nişasta ve un, az şeker. Tereyağı sütte kaymağının ayrılmasıyla elde edilir, tereyağı elde edilirken sütün yağlı bir kısmı da kullanılır, iyice çırpılarak katı hale getirilir. Besin değeri oldukça yüksek ve sağlık açısından idealdir, kahvaltılarımız da kızarmış ekmeğe sürdüğümüzde ve yumurtaya çok güzel bir lezzet katar. Onun içindir pasta ve kurabiye yaparken margarin yerin tereyağı kullanmak hem lezzet katar hem de sağlık açısından daha iyidir.

Nişasta tahıl tanelerinin toz haline gelmesinden elde edilir. Nişastanın sağlık açısından birçok faydaları vardır. Badem yağı ile yenirse öksürüğe ve göğüs ağrılarına iyi gelir. Eskiden ninelerimiz öksürük kesilsin diye nişasta ve suyu kaynatarak içine biraz bal koyarak verirlerdi. Ayrıca mide ve bağırsak hastalıklarında da faydaları vardır.

Kurabiyenin içine iki adet yumurta da koyacağız, yumurtada protein açısından oldukça zengindir ve şeker, şeker zararlı değil mi diyeceksiniz, hayır aşırıya kaçılmadığı sürece vücudumuzun şekere de ihtiyacı vardır. Evet doktorlarımız üç beyazdan uzak durun diyorlar. Fakat bunun yanı sıra hiç yemeyin demiyorlar, aşırıya kaçmadan yenebileceğini belirtiyorlar. Gelelim kurabiye için gerekli malzemelere.

Tereyağlı nişastalı kurabiye malzemeleri
  • 200 gram tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 bardak nişasta
  • 1 çay bardak pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon suyu
  • Aldığı kadar un
Tereyağlı Nişastalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağının içine yumurta, şeker konarak iyice çırpılır. Daha sonra limon suyu ilave edilir, nişasta ve unun iyice karışması açısından nişastayı önce koyalım, ardından kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştıralım, ardından unu ilave edelim. Unu yavaş yavaş yavaş koyalım zira yumuşak bir hamur elde etmek istiyoruz.

Elde ettiğimiz hamuru ceviz büyüklüğünde parçacıklar alarak, üzerine hafif bastırarak yağlanmış tepsiye biraz aralıklı biçimde dizelim ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırına koyalım, 20 dakika pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakalım, soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri serpilebilir.

Afiyet olsun.

Tereyağlı Nişastalı Kurabiye Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tereyağı Nasıl Yapılır?

Tereyağı Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tereyağlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı İskender Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı İskender Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Tarçınlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Tarçınlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Krema Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Krema Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tereyağlı Makarna Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Makarna Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tereyağlı Makarna Kaç Kalori?

Tereyağlı Makarna Kaç Kalori?

Güncel

Tereyağlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri