Tereyağlı Kurabiye Tereyağlı kurabiye, adından da anlaşılacağı üzere tereyağı kullanılarak yapılan, lezzetiyle kendine hayran bırakan bir tatlıdır. Bu kurabiyenin özelliği, margarin gibi işlenmiş yağlar yerine doğal tereyağı ile hazırlanmasıdır. Tereyağının yemeklere ve tatlılara kattığı benzersiz lezzet, bu kurabiyeyi de özel kılmaktadır. Tereyağlı kurabiye, beş çaylarında ve özel günlerde sıkça tercih edilen bir ikramdır. Özellikle çocukların tatlı isteğini karşılamak için şerbetli tatlılar yerine bu tarz daha hafif tatlılar yapmak her zaman daha iyi bir fikirdir. Ayrıca, acil gelen misafirler için pratik bir şekilde hazırlanabilir. Çocuklar ve misafirler için daha cazip hale getirilmek isteniyorsa üzerine eritilmiş çikolata ve pasta süsleri ile daha şık bir sunum yapılabilir. Ancak, çikolata kullanımı kalori miktarını artıracaktır. İftar sonralarında tatlı krizlerini önlemenin bir yolu olarak da tüketilebilir. İftar sonrası bol köpüklü kahve ile ikram edildiğinde müthiş bir haz oluşturur. Diğer kurabiyelerden ayrılan en belirgin özelliği, pişme sonrasında etrafa yayılan mis gibi tereyağı kokusudur. Her tarifin yapımı esnasında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları olduğu gibi, tereyağlı kurabiye yapımında da bazı incelikler bulunmaktadır. Tereyağlı Kurabiye Yapımındaki Püf Noktalar
Tereyağlı Kurabiye Malzemeleri
Üzerini Süslemek İçin
Tereyağlı Kurabiye Nasıl Yapılır? İlk önce tereyağını dışarı indirerek yumuşamasını sağlamalıyız. Tereyağı yumuşadıktan sonra yoğurma kabının içerisine alınmalıdır. Yağ parmaklar arasında iyice ezildikten sonra üzerine vanilya, kabartma tozu ve pudra şekeri hafif hafif ilave edilerek yormadan yoğrulmalıdır. Bu malzemeler karıştıktan sonra un da azar azar eklenmelidir. Hamur ele yapışmayan bir kıvama gelince buzdolabında dinlendirilerek kıvam alması sağlanmalıdır. Daha sonra bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında güzelce pişene kadar tutuyoruz. Piştikten sonra fırından çıkarıp 5 dakika kadar bekledikten sonra üzerine pudra şekeri eliyoruz. Kurabiyeler çayla birlikte sunuma hazır demektir. Afiyet Olsun. |