Tereyağlı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tereyağlı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Ekmek, gerçekten herkesin sevdiği bir atıştırmalık yiyecekler arasında yer alıyor. Tereyağlı ekmeği sevmeyen yoktur herhalde. Özellikle çocukların beslenme saatinde yemesi için koyabileceğiniz sağlıklı bir yiyecek. Tereyağlı Ekmek bir bardak çayın yanında muhteşem bir ara öğün olabilir. Ben özellikle sabah kahvaltısında tercih ediyorum ama siz günün her saatinde rahatlıkla ve güvenle yiyebilirsiniz.

Tereyağlı Ekmek İçin Gerekli Malzemeleri
  • Bir yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Bir tatlı kaşığı toz şeker
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir paket kuru maya (İnstant maya 10 gram)
  • Aldığı kadar un
İçi için
  • 150 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı (Her ekmeğin üzerine yaklaşık 2 çay kaşığı tereyağı)
  • 1-2 dal taze fesleğen
  • 1-2 dal maydanoz
  • 1-2 diş rendelenmiş sarımsak (İsteğe bağlıdır)
Üzerine sürmek için
  • Bir yemek kaşığı su
  • Bir tatlı kaşığı sıvı yağ
Tereyağlı Ekmek Nasıl Yapılır?

Hamuru yapmak için öncelikle bir yoğurma kabı alın ve içine sırasıyla ılık sütü ve ılık suyu koyup üzerine maya ilave edip yavaş yavaş dokunuşlarla mayayı açın. Sonra üzerine tuzu, şekeri de koyup iyice karıştırın. İyice birbirine karıştıktan sonra üzerine unu da ilave edin ve ele yapışmayan bir kıvam alacak şekilde bir hamur yoğurun. Yumuşak bir hamur yoğurduktan sonra biraz vaktiniz varsa üzerine nemli bir bez kapatın ve biraz bekleyin. Dinlendikten sonra tezgâhın üzerine alıp biraz altına un serperek 8 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı aynı poğaça açar gibi parmak uçlarıyla biraz açalım. Her açtığımız parçanın içine tereyağı sürülür. Ardından rendelenmiş sarımsak ve bir miktar ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu koyup hamurların uçlarını açılmayacak şekilde bir araya getirerek kapatın ve elips şekli verin. Hazırladığınız tereyağlı ekmekleri yağlanan fırın tepsisine aralık kalacak şekilde yerleştirin. Bu şekilde ekmeklerin üzerine bir bez örtüp yaklaşık olarak 45-50 dakika kadar bekleyin. İyice hamurlar iki katına çıkacak şekilde kabaracaktır. Tereyağlı ekmeklerin kesmeden bıçakla küçük çizikler atın. Şekil yapma işlemi bittikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafif kızarınca fırından çıkarıp üzerine bir fırça yardımıyla bir yemek kaşığı su ile sıvı yağ karışımını sürüp yaklaşık olarak bir veya iki dakika kadar daha pişirin. Bu işlem tereyağlı ekmeklerin üzerinin kabuk tutmamasını sağlamak için yapılır. Nefis mis gibi kokan tereyağlı ekmeklerimiz hazır. İsteğinize göre iç malzemesini daha da arttırabilirsiniz veya hiç koymayabilirsiniz. Son bir not vereyim, ekmek hamurunu ne kadar yumuşak yoğurursanız o kadar çok ekmekleriniz yumuşak olacaktır. Tereyağlı ekmeğinizi sıcak servis edebilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.

Tereyağlı Ekmek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?

Tereyağlı Yumurta Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tereyağı Faydaları Nelerdir?

Tereyağı Faydaları Nelerdir?

Tereyağlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı İskender Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı İskender Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Mantar Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Mantar Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tereyağlı Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tereyağlı Kahve Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Kahve Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağı Kaç Kalori?

Tereyağı Kaç Kalori?

Tereyağlı Makarna Kaç Kalori?

Tereyağlı Makarna Kaç Kalori?

Tereyağı Nasıl Yapılır?

Tereyağı Nasıl Yapılır?

Evde Tereyağ Yapımı

Evde Tereyağ Yapımı

Tereyağlı Fındıklı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Fındıklı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri