Tereyağlı Limonlu Kek Tereyağlı limonlu kek, beş çayının vazgeçilmezleri arasında yer alan ve ev hanımlarının çok sık tercih ettiği kek çeşitlerinden biridir. Son zamanlarda tereyağlı limonlu kek, pratik yapılışı ve lezzetli oluşuyla popülerlik kazanmıştır. İşte tereyağlı limonlu kekin yapımı: Tereyağlı Limonlu Kek Malzemeleri
Tereyağlı Limonlu Kek Nasıl Yapılır? Tereyağlı limonlu kek yapımına başlamadan bir saat önce tereyağını oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra derin bir kabın içerisine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını alın. Üzerine yumurtaları ilave ederek karıştırın. Ardından şekeri ve limon kabuğu rendesini ekleyerek güzelce karıştırın. Karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın. Karışım krema kıvamına geldikten sonra sütü ve limon suyunu ekleyerek bir tur daha karıştırın. Ayrı bir kapta unu ve kabartma tozunu karıştırın. Un ve kabartma tozu karışımını çırptığınız karışıma ilave ederek karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı önceden yağladığınız kek kalıbına dökün. Daha sonra kek kalıbını önceden ısıtılmış 170 derece fırına koyun. Yaklaşık 60-70 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkarın. Fırından çıkardığınız kek biraz ılındıktan sonra kalıptan çıkarın. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra İpuçları Kekinizin daha lezzetli ve kabarık olmasını istiyorsanız, birkaç ipucu daha eklemek faydalı olabilir:
Bu ipuçları ile tereyağlı limonlu kekiniz daha da mükemmel olacaktır. Afiyet olsun! |